schab po kubańsku

Składniki

1 1/5 KG SCHABU BEZ KOŚCI
4 CYTRYNY
5 ZĄBKÓW CZOSNKU
ANANAS W PUSZCE
SÓL, PIEPRZ

Przygotowanie

SCHAB UMYĆ, ZROBIĆ ZALEWĘ Z SOKU Z CYRTYN PRZECIŚNIETYCH PRZEZ PRASĘ ZĄBKOW CZOSNKU, SOLI I PIEPRZY.SCHAB W TAKIEJ ZALEWIE ZOSTAWIC NA KILKA GODZIN, CONAJMNIEJ 6-8 W CHŁODNYM MIEJSCU. JA ZOSTAWIAM GO NA NOC, WTEDY JEST MIĘSO ODPOWIEDNIO ZAMARYNOWANE. dO ZALEWY DOLAĆ SOK Z ANANASÓW A NA MIĘSO UŁOŻYC KÓŁKA OWOCÓW. pIEC W TEMPERATURZE 180 ST. 1,5- 2 GODZINY. ZAPEWNIAM, ŻE TO BEDZIE NAJSMACZNIEJSZY SCHAB. PRZEDE WSZYSTKIM SOCZYSTY I MIEKKI. POLECAM

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s