pyszny rosołek

Składniki

kurczak
włoszczyzna
kostka bulionowa(drobiowa i wołowa)
wegeta

Ja daje jeszcze suszoną nać pietruszki

Przygotowanie

Kurczak umyć poporcjować.Na prawie każdej czesci kurczaka(po skórą)jest tłuszcz ja go zrywam i topie na patelce,potem dolewam tłuszcz do reszty zupy.Przed topieniem tłuszczu kurczaka zalewam wodą i stawiam na gazie,gdy zupa zacznie się gotować dodaje bulion,włoszczyzne,pietruszke(suszoną),wegete.Wszystko gotuje az będzie miękki kurczak.Pieprzem maga doprawiam na talerzu.

Rosół oczywiście lepiej smakuje na drugi dzień.Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s