Sernik wiedeński Anny

Składniki

1,25-1,50 kg białego sera

10 jajek

0,5 kg cukru

2 łyżki tartej bułki

2 łyżki mąki kartoflanej

( jeżeli ser jest bardzo suchy a zarazem chudy 0,25 kg margaryny)

według uznania rodzynki, orzechy itp.

(Proporcja na dużą tortownicę lub sporą blachę.)

Przygotowanie

Ser przepuścić przez mazynkę. Zmiksować jajka z cukrem, dodać ser, ewentualnie roztopioną margarynę. Na koniec dodać bułkę i mąkę kartoflaną, zamieszać lub bardzo delikatnie i krótko zmiksować. Dodać bakalie.

Wlać do formy i piec w dobrze ciepłym piecu ok. 1-1,25 godz.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s