rybka z ryzem

Składniki

– filety rybne np z dorsza (na 2 porcje starcza 3-4 platy; najlepiej bez skory)
– cebula
– 1/3 szklanki wytrawnego wina (mozna dodac, ale nie koniecznie)
– papryka czerwona
– papryka zielona
– zabek czosnku
– natka pietruszki
– 2-3 torebek ryzu
– przyprawy (sol, pieprz, bazylia, oregano itp)
– 2 lyzki oleju
– pomidory z puszki

Przygotowanie

wstawiamy wode na ryz. w tym samym czasie do drugiego garnka wlewamy 2 lyzki oleju, nastepnie pokrojona w kostke cebule, chwile smazymy, a nastepnie dodajemy wycisniety czosnek i pomidory z puszki (najlepiej wczesniej troszke pokrojone)oraz wino. potem dodajemy pokrojona w kostke papryke, posiekana natke pietruszki. doprawiamy i zostawiamy pod przykryciem. gotujemy ryz. kroimy rybe w kostke. gdy papryka zmieknie, dodajemy rybe. dalej gotujemy az ryba bedzie miekka i ugotowana. wtedy dodajemy ryz i gotujemy przez 3 minuty. podajemy gorace. smacznego;]

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s