zupka chrzanowa wg violli

Składniki

Składniki:
– 3 kawałki białej kiełbasy,
– 150 g wędzonki (boczek, żeberka)
– 2 cebule,
– ziele angielskie, liść laurowy, grzyb suszony,
– sól, cukier,
– 1 słoiczek chrzanu 200 ml bez dodatków
– 1 opak. śmietany 18%,
– 2 łyżki mąki (niekoniecznie),
– 4 jajka,
– natka pietruszki

1) Nastawiamy wodę ok 1,5litra z cebulą i przyprawami. Dodajemy białą kiełbasę i wędzonkę. Gotujemy ok. 30 min. Po tym czasie wyjmujemy mięsko z wywaru i krimy na kostkę. Dodajemy chrzan. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną schłodzonej zupy (nie jest to konieczne, jeśli nie musicie mieć gęstej zupy). Doprawiamy śmietaną oraz solą i cukrem do smaku.
2)jaja gotujemy na twardo i podajemy razem z zupą

Przygotowanie

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s