A’la pizza

Składniki

Na osobę:

2 cienkie plastry schabu

2 plastry szynki

dwie duże pieczarki

trochę cebuli

kukurydza z puszki

grubo starty ser

ketchup

sól, pieprz

Przygotowanie

Schab delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i odstawiamy na kilka godzin.

Drobno pokrojone pieczarki smażymy z posiekaną cebulą. Doprawiamy. Dobrze odparowujemy.

Schab smarujemy ketchupem, kładziemy plaster szynki, pieczarki z cebulą, trochę konserwowej kukurydzy i posypujemy serem.

Zapiekamy w 180oC.

Mój Paszczak trochę jęczy, że mięsko nie jest wystarczająco miękkie, ale on lubi takie, w którym rozpadają się kości. Zresztą to schab jak na schabowy.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s