nasz sos pomidorowy

Składniki

40 dag dojrzałych pomidorów lub 6 dag przecieru pomidorowego 3 dag cebuli 1/4litra wywaru z włoszczyzny lub rosołu 3dag mąki 3 dag masła lub margaryny 1/8 litra śmietany 18% sól i cukier do smaku

Przygotowanie

Do niedużej ilości wrzącej wody wrzucicć obrane i pokrojone w kostkę pomidory lub przecier pomidorowy, następnie masło i cebulę pokrojoną w kostkę dusić chwilę pod przykryciem {aż pomidory się rozpadną}. Zimny wywar lub rosół rozmieszać z mąką i dodać do pomidorów i przyprawić do smaku solą i cukrem.

Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s