Makaron z mięsem i warzywami

Składniki

250 g makaronu rurki skośne
300 g mięsa mielonego
2 średnie marchewki
1/2 pęczka pietruszki
200 g śmietany kremówki
1 cebula
1 por
sól
pieprz
curry

czas przygotowania – ok. 30min
porcja – 4 osoby

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć mielone.

2. Dodać cebulę (pokrojoną w kostkę) i por (pokrojony w małe cienkie paski). Smażyć 5 min.

3. Ugotować makaron (wg przepisu z opakowania) i marchewkę (ok. 15min). Odcedzić.

Pandi radzi…
Czas gotowania makaronu i marchewki jest taki sam, więc możemy zrobić to w jednym garnku. Zaoszczędzimy nie tylko czas na późniejsze zmywanie, ale także zyskamy nieco więcej miejsca😉

4. Do mięsa mielonego dodać śmietanę. Zagotować.

5. Dodać makaron i marchew. Wszystko delikatnie wymieszać.

6. Potrawę przyprawić solą, pieprzem i curry (tak, by nabrała ładnego złotawego koloru).

7. Całość oprószyć pietruszką.

Życzę smacznego!😉

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s