Masa capucino

Składniki

ciasto;
2 łyzki maki tortowej
2 łyżki maki ziemniaczanej
10 łyżaczek cukru
2 łyzeczki proszku do pieczenia
5 jajek

masa;
1 całe jajko
4 żółtka

szklanka cukru
kostka margaryny

2 szklanki mleka bądź śmietanki w proszku
1 serek waniliowy
6 łyzek żelatyny
0,75 ml wody przegotowanej gorącej

Przygotowanie

biszkptopodobny, robić tak samo jak biszkopt

masa;

jajko ubić z żółtkami, utrzeć margarynę z cukrem dodać ubite jajka, do masy dodać po kolei śmietanke w proszku serek waniliowy i dobrze rozpuszczoną żelatyne
l(ekko schłodzona). mase odstawić na chwile żeby zaczęła gęstnieć.
w tym czasie przekroić biszkopt i nasaczyć go capucino orzechowym
na dolna warstwe nałozyć mase rozsmarować równo przyłożyć drugim nasącząnym biszkoptem. ( ja smaruje jeszcze powidłami jeden z biszkoptów)
na góre rozsmarować reszte masy żeby zakryć biszkopt posypać capucino.
jeżeli masa za szybko stężeje to dolać troszke wrzątku i szybko zmiksować wtedy wyłożyć,
smacznego😉
U mnie bardzo sobie chwala to ciasto każdemu smakuje;)

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s