Grzanki toskańskie

Składniki

1 bułka paryska
15 dag wątróbek drobiowych
1 łyżka masła
20 czarnych oliwek bez pestek
3 łyżki zielonych marynowanych kaparów
3 łyżki startego parmezanu
3 łyżki oliwy
sól i pieprz

Przygotowanie

Sposób przyrządzenia:

Watróbki smażymy ok 5 min. na rozgrzanym oleju.Studzimy, kroimy na mniejsze kawłki i miksujemy z dodatkiem masła.Dodajemy posiekane drobno oliwki i kapary.Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.Bułkę kroimy w ukośne plastry ok 1,5cm.Każdą smarujemy z jednej strony cieniutko oliwą z oliwek, a z drugiej pastą z wątróbki.Posypujemy serem.Zapiekamy w piekarniku o temp. 180 st. około 5 minut.
Doskonała rzecz do piwa lub wytrawnego wina i nie tylko.Polecam.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s