Batoniki zbożowe

Składniki

2 łyżki pestek słonecznika (grubo posiekane)
2 łyżki pestek dyni (grubo posiekane)
2 łyżki siemienia lnianego
2 banany (około 300g)
100 g masła
3 łyżki miodu
50 g płatków z prosa
100 g płatków owsianych
100 g suszonych daktyli (grubo posiekane)- ja zamieniłam na orzeszki ziemne

* 1 łyżka to ok. 20 g

Przygotowanie

Roztapiamy masło w rondlu, dodajemy syrop i wymieszać. Dodajemy rozgniecione banany, pestki, siemie, płatki i daktyle. Starannie mieszamy aby dokładnie składniki się połączyły i przekładamy do formy (ja użyłam małej okrągłej tortownicy o średnicy 23 cm) i wierzch masy wygładzamy. Pieczemy w temperaturze 180º C przez około 30 minut. Smacznego.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s