Jaja w sosie kolorowym

Składniki

8 jajek
1 kwaśna śmietana

SOS

2 łyżki masła
2 łyżki musztardy
2 jaja

1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Wystudzić .Obrać, przekroić na połówki i ułożyć na półmisku.

SOS :

Masło , musztardę i rozbełtane jaja włożyć do rondelka i podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając .Zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić aby ostygło.

Szczypiorek i rzodkiewkę umyć .
Szczypiorek pokroić , rzodkiewkę zetrzeć na grubym tarle i lekko odcisnąć , dodać do wystudzonego sosu . Wymieszać zaprawiając kwaśną śmietanę.
Doprawić wg smaku pieprzem i solą

Tak przygotowanym sosem polać połówki jajek ułożone na półmisku. Przybrać cząstkami pomidora i zielonym groszkiem.
Coś innego jak zwykłe jaja w majonezie , mniej kaloryczne a bardzo smaczne. Warte wypróbowania. Polecam do wędlin i życzę

SMACZNEGO !!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s