Pyszny mus czekoladowy

Składniki

2 tabliczki gorzkiej czekolady,
3 łyżki cukru pudru,
4 jajka,
2 łyżki masła,
6 łyżek śmietanki kremówki 36%.

Przygotowanie

Czekoladę stopić w rondlu. Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Czekoladę wystudzić i wymieszać z żółtkami. Ubić śmietankę i połączyć z czekoladą. Ubić białka na sztywną pianę i zmiksować ją z resztą cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszać z czekoladą. Nałożyć do salaterek i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s