Biszkopt z ananasem

Składniki

ZRÓB BISZKOPTA TAKIEGO JAKIEGO LUBISZ NAJBARDZIEJ-napewno znasz jakis przepis-1 puszka ananasa
1 opakowanie kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy
1 solidny kamień (możę być słoik 3/4l.napełniony wodą)

Przygotowanie

Upieczonego biszkopta zaraz po wyjeciu z formy-GDY JEST JESZCZE GORĄCY-przekrawamy na 2 połowy,na część dolną -KTÓRĄ UMIESZCZAMY NAPOWRÓT W FORMIE-wykladamy krązki ananasa i zalewamy śmietaną uprzednio zmieszaną z cukrem waniliowym przykrywamy częśćią drugą .Nato nakładamy alufolie deseczke lub jakąś pokrywke-MOŻE BYĆ DRUGIE DNO TORTOWNICY-i obciążamy kamieniem (słojem z wodą SZCZELNIE ZAKRĘCONYM!!)
doskonały latem.Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s