Łazanki z kapustą kiszoną i wiejskim boczkiem

Składniki

Składniki podstawowe:

500 gr makaronu świderki (ja używam Lubelli nr 19)
500 gr kapusty kiszonej
250 gr wiejskiego boczku
1 duża cebula

Przyprawy:
sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie

Przygotowanie

1. Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim.
Makaron ugotować, boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.

2. Po ostudzeniu wymieszać wszystko razem w dużym garnku, doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Najlepiej smakują na drugi dzień podgrzane w piekarniku lub odsmażone na patelni.

Smacznego !

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s