Najlepszy smalec domowy Lufci

Składniki

1,5 kg słonina
4 srednie cebule
pół głowki czosnku
sól+pieprz+majeranek

Przygotowanie

słonine oddzielic od skóry i pokroic drobno lub zmielic, nastepnie wrzucic do garnka i topic dosc czesto mieszajac. jak skwareczki zrobia sie juz malutkie i złociste wrzucic do garna cebule (w cwiartki), gdy ona bedzie złocista wrzucic czosnek (w cwiartki) prosze nie zapominac o czestym mieszaniu wszystkiego. jak i czosnek bedzie juz rumiany sypiemy na oko z 2 łyzeczki płaskie soli+ troche pieprzu+ garstke majeranku. zdejmujemy z ognia i studzimy. ja czesto odcedzam przetopiony smalec od całej reszty. smalec jest boski w smaku nigdy lepszego nie jadłam. swietny na kanapke z ogórkiem kiszonym lub do smazenia np. pierogów itd. PALCE LIZAC SMACZNEGO!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s