szarlotka smietankowa

Składniki

biszkopt:
6 jajek
1 szkl cukru
1,2 szkl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia

masa jablkowa:
1 kg jablek
1 szkl cukru
odrobina kwasku cytrynowego
cynamon tez troche

masa smietankowa:
1/2 l smietany 30 %
2 lyzki cukru pudru
cukier waniliowy
2 smietan fixy

Przygotowanie

upiec biszkopt po wystudzeniu przekroic na 3 czesci i nasaczyc herbata z cytryna

jablka pokroic w drobna kostke wsypac cukier smazyc na malym ogniu 30 min
ostudzic
dodac po trochu kwasku i cynamonu

schlodzona smietane ubic z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
wsypac smietan fixy ubic

i krazek biszkoptu
masa jablkowa
masa smietankowa
biszkopt 2
masa jablkowa
masa smietankowa
biszkopt 3
masa smietankowa
mozna zetrzec czekolade gorzka

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s