Kotlet schabowy zapiekany z serem

Składniki

Składniki:
– 8 kotletów schabowych bez kości
– 20 dkg sera żółtrgo o ostrym smaku
– 2 ząbki czosnku
– łyżeczka majeranku
– łyżeczka koperku
– 2 średnie pomidowy
– łyżka masła
– 2 łyżki oleju
– sól i pieprz

Przygotowanie

Kotlety dokładnie opłukać i osuszyć.Mięso nacieramy obranym i zmiażdżonym czosnkiem,majerankiem,posiekanym koperkiem,sola i pieprzem.
Odstawiamy na 2-4 godzin do lodówki.Następnie kotlety smażymy na złoty kolor na oleju z obu stron.Noczynie żaroodporne cienko smarujemy masłem ,układamy kotlety.No kożdy kotlet kładziemy po dwa plasterki pomidora.Posypujemy startym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Pieczemy przez 15 minut (do momentu aż ser się rozpłynie i zarunieni).
Podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika,a najlepiej smakuje z frytkami i surówką.

Przepis pochodzi chyba z "Pani domu",ale teraz jest częstym gościem na naszym stole.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s