Pasta salmone

Składniki

opakowanie makaronu (farfalle lub tagliatelle)
plaster wędzonego łososia (100-200g- ile kto lubi)
1 szkl śmietanki
1 łyżka koncentratu pomidorowego lub 2-3 łyżki przecieru z kartonika
tarty parmezan
świeża bazylia lub natka pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie

Łososia drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać przecier, sól i pieprz. Makaron ugotować. Odcedzić i wsypać ponownie do ciepłego garnka. Wlać sosik łososiowy i dokładnie wymieszać. Jeśli danie jest zbyt zimne lekko podgrzać. Wyłożyć na talerze i obficie posypać parmezanem i porwanymi listkami bazylii lub pietruszki.

Danie ma silny łososiowy aromacik, więc tylko dla amatorów ryb.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s