Pierś z kurczaka po chińsku

Składniki

4 filety z piersi kurczaka
15 dkg żółtego sera

Marynata:
5 łyżek oleju, 2 łyżeczki curry, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól do smaku.

Przygotowanie

Mięso podzielić na porcje, lekko rozbić i włożyć do marynaty sporzadzonej z wymieszanych składników na ok. 2 godz.
Porcje mięsa ułożyć na ruszcie i piec. Po odwróceniu posypać startym żółtym serem.
Piec do czasu aż sie ser rozpłynie.

Szybko, łatwo i smacznie

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s