Sphagetti z brokułami

Składniki

Porcja dla 1 osoby:

makaron sphagetti
250g brokła3 łyżki oliwy z oliwek2 ząbki czosnku1 pomidor

Przygotowanie

Do gotujacej i osolonej wody wrzucamy makaron sphagetti i brokuła podzielonego na male różyczki. Gotujemy razem około 10 – 12 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy do niej pomidora pokrojonego na ósemki i ząbki czosnku przekrojone na pół. Przesmażamy do momentu "rozciapciania" pomidora.

Odcedzamy brakuły z makaronem, polewamy "pomidorowo-czosnkowym" olejem i pieprzymy.

Przepis banalnie prosty a jaki pyszny. Jest to orginalny przepis pochodzacy z poludnia Włoch.

Smacznego !

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s