buraczki z miodem

Składniki

1 kg niedużych buraków
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka wiórków świeżego chrzanu
szczypta cynamonu
sól

Przygotowanie

Umyte buraki zalać dużą ilością wrzątku i gotować, aż będą miękkie. Odlać, przelać zimną wodą, obrać i pokroić w słupki. Na patelni stopić masło z miodem, włożyć buraki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć cynamonem i solą. Przesmażyć, potrząsając patelnią. Podawać do pieczeni cielęcej lub wołowej udekorowane wiórkami chrzanu.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s