Kolorowy torcik

Składniki

Biszkopt:

5 jajek

5-6 łyżek cukru

5-7 łyżek maki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

0,5 l smietany 30%

pół szklanki cukru pudru

1 łyzeczka zelatyny

Galaretka szafirowa

2 łyzeczki kako

Reszta:

Galaretka czerwona

Galaretka zielona

Szklanka jagód

Przygotowanie

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.

Przygotować galaretki, szafirową w ½ podanej ilości wody.

żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Do 2/3 śmietany dodać szafirowa galaretke i zmiksować. Do 1/3 dodać żelatynę i kakao. Zmiksować.

Przełożenie: biszkopt+ptasie mleczko niebieskie+jagody+biszkopt_masa kakaowa+galaretka

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s