Kwas buraczany (wg teściowej)

Składniki

1 kg buraków czerwonych
skórka chleba( od mąki)
łyżka cukru
2 ząbki czosnku
2,5 l. wody osolona( najlepsza po gotowaniu ziemniaków)

Przygotowanie

Doskonały na wigilijny barszczyk, ale nie tylko…..

Buraki umyć, obrać i pokroić w plastry, ułożyć w kamionkowym garnku, lub słoiku, dodać czosnek, cukier wymieszać z wodą i zalać buraki, na wierzch położyć skórkę z chleba, przykryć, kisić 5-6 dni.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s