Zupa gulaszowa Joli

Składniki

50-70 dkg mięsa gulaszowego
½ kg papryki
½ kg pieczarek
1cebula
2 liscie laurowe
ziele angielskie
2 ząbki czosnku
2-3 ogórki kiszone
2 łyzki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy najlepsza rosyjska
1 kg ziemniaków
½ opakowania gotowej zacierki
1 op papryki czerwonej w proszku słodkiej
ostra papryka do smaku
majeranek
sos sojowy
2 kostki rosołowe
wegeta
½ kostki smalcu

Przygotowanie

Mieso pokroic na małe kawałeczki przesmażyć na smalcu z cebulą przyprawić i chwilę poddusić.Dodać pieczarki , paprykę ,dusic chwilę z mięsem podlać wodą dodać ziemniaki i ogórki potarte na tartce.Dodajemy resztę składników tj koncentrat ,majeranek ,czosnek,kostki rosołowe i zacierkę.Gotować na małym ogniu aż będzie wszystko miekkie ale nie rozgotowane,lekko zatrzepać maką doprawić do smaku .

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s