Makaron z sosm warzywno- tunczykowym

Składniki

Skladnik:
Makaron 100g.na osobe
1 mloda cukinia
1 marchewka
1/2 cebuli
1/2 puszki groszku konserwowego
sos pomidorowy ok 1/2 butelki lub pomidory z puszki bez skorki
mala puszka tunczyka w sosie wlasnym
3 lyzki oleju z oliwek
sol pieprz oregano lub bazylia wedle usznania

Przygotowanie

Warzywa umyc obrac.Cebule pokroic w kostke ,marchewke i cukinie zetrzec na tarce.Na patelnie wlac olej wrzucic warzywa i dusic 5 minut.na wolnym ogniu(nie rumienic)Dodac sos pomidorowy i troche wody ok.1/3 szklanki.
Dusic az warzywa beda miekkie w razie potrzeby dolac wody ,aby sie nie przypalilo,ale nie duzo aby sos byl gesty.
Przyprawic sola i pieprzem,ziolami wedle uznania.Dodac groszek i tunczyk dusic jeszcze ok.5 min.
Wymieszac z ugotowanym makaronem .

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s