Gulasz warzywny wg M&Ł

Składniki

30 dag mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pory
1 cebula
1 papryka czerwona
garść zielonej fasolki szparagowej
pół puszki kukurydzy
2 pieczarki
koperek
kostka rosołowa
warzywko, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany
mąka
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

mięso kroimy na średniej wielkości kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy mięso z kostką rosołową włoszczyznę kroimy w paski lub w kostkę, od fasolki odkrajamy końcówki i kroimy, paprykę kroimy w kosteczkę, tak jak pieczarki, cebulę w piórka gdy mięso się już podsmaży zalewamy je gorącą wodą i gotujemy ok. 5 min następnie dorzucamy pokrojone warzywa przykrywamy i dusimy na średnim ogniu do miękkości warzyw i mięsa od czasu do czasu mieszając, pod koniec dorzucamy kukurydzę następnie przyprawiamy gulasz podanymi przyprawiamy do smaku, dorzucamy też posiekany koperek ok. 3 łyżki mąki rozprowadzamy w zimnej wodzi i dodajemy do gulaszu tak aby się zagęścił

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s