Rogaliczki twarogowe

Składniki

15 dkg twarogu mielonego
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
1/2 szkla cukru pudru
1 szkl mąki
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
otarta skórka cytrynowa lub pomarańczowa
1 jajko
trochę słodkiej smietanki
brzoskwinie z puszki lub wiśnie z konfitury

Przygotowanie

Wszystkie składniki zagnieśc na miękkie ciasto, bez jajka. Rozwałkować, wykrawać małe trójkąty tak z 6-8 cm brzeg, wkładać nadzienie, brzegi "uszczelniać" białkiem, zwinąć w rogalik. Śmietankę i żółtko rozmieszac i smarować wierzch rogalików.
upiec na papierze do pieczenia w nagrzanym piekarniku, niezbyt długo
Zwykle robię z dwóch porcji, są niesamowite🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s