kapusta z grochem i ziemniakami

Składniki

3 kg kiszonej kapusty
2 kg ziemniaków
1,5 kg grochu lub fasoli
1 kg boczku
1 kostka smalcu
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

groch namoczyc na noc dzień wcześniej, gotować w tej samej wodzie aż sie całkowicie rozgotuje i stanie się bardzo bardzo gęsty

kapustę zalać wodą doprowadzić do wrzenia i odcedzić, powtorzyć 3 razy.

ziemniaki ugotowac i utłuc

boczek pokroić w kostkę, podsmażyc na smalcu;
cebulę skroić również zesmażyć na złoto.

dokładnie wyciśnietą kapustę mieszać z grochem,ziemiakami, boczkiem i cebulą oraz ze smalcem ze smażenia

ja osobiscie kapuste przed mieszaniem kroje potem łatwiej sie nakłada na patelnie do podgrzewania

kapustę z grochem można śmialo mrozić.
życze smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s