Szarlotka z pomponem

Składniki

Biszkopt wg własnego przepisu
1 kg jabłek
500 ml śmietany kremówki “Łaciata”
2 łyżeczki cukru
1 op. śmietan-fix
2 galaretki o smaku pomarańczowym
gotowa polewa czekoladowa

Przygotowanie

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i chwilę prażyć w garnku na średnim ogniu. Do gorących jabłek wsypujemy obie galaretki, wymieszać dokładnie, by galaretki “rozpuściły” się w jabłkach. Następnie gorące jabłka wykładamy na biszkopt i zostawic do ostygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze śmietan-fixem oraz cukrem. Wykładamy na chłodne jabłka i wstawiamy do lodówki. Na wierzchu polać polewą czekoladową.
Na wierzchu udekorować rafaello.
Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s