biszkopt Łatwy i zawsze wyjdzie

Składniki

5 jaj
szklanka cukru
szklanka mĄki
ŁyŻeczka octu
ŁyŻeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

piec w 200 c
okoŁo 20 min.

Przygotowanie

ubić biaŁka na sztywno ze szczyptĄ soli, jak bedĄ sztywne dodac cukru

w osobnym naczyniu zmieszać widelcem ŻóŁtka z octem i proszkiem do pieczenia

wymieszać obie masy dodajĄc mĄkę

przeŁoŻyć ciasto na przygotowanĄ blache

nie otwierać piekarnika szybciej niŻ po 15 min, pilnować bo moŻe się przypalać wtedy zmniejszyć temperature

gotowy biszkopt moŻna podawać z kremami galaretka i owocami tysiĄce wariacji – efekt pyszny

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s