Krupnik z serkiem topionym

Składniki

40 dag cielęciny(można z innego mięsa)
1 duża marchew
kawałek selera
biała i zielona część niedużego pora
6 niewielkich ziemniaków
pół szklanki kaszy(drobnej)
100 g serka topionego śmietankowego
sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie, wegeta.
2 łyżki oleju do zupy.

Przygotowanie

Cielęcinę umyć i pokroić na kawałki ( w kostkę).przełożyć do garnka zalać wrzątkiem,posolić,wrzucić wszyskie przyprawy.przykryć i gotować na małym ogniu ok.45 min.dodać pokrojoną w pół plastry marchew i reszte warzyw,wsypać kaszę.gotować ok.pół godz i wsypać pokrojoną w kostk ziemniaki.gdy ziemniaki i mięso będą gotowe dodać serek topiony uprzednio rozprowadzony w odrobinie wywaru z krupnika:)

smacznego!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s