ryba zapiekana z pieczarkami i serem żółtym

Składniki

1 kg filetów rybnych( dorsz, karp), 1\2 kg pieczarek, ser żólty, śmietana, sól, olej,
bułka tarta, jajko,mąka

Przygotowanie

Filety (bez ości) umyć, osuszyć pokroić na kawałki, posypać solą lub przyprawą do ryb, odstawić
na pół godziny. W tym czasie wypłukać piecarki i wrzucić na wrzącą wodę pogotować około 5 minut i odcedzić.
Pokrojone filety obtoczyć w mące, jajku, bułce i smażyc na oleju .
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać w nim usmażone filety.
Na te filety położyć sparzone pieczarki, na wierzch zetrzeć żółty ser.
Wstawić do piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia sera.
Wyjąć naczynie polać rybę śmietaną wymieszaną z solą i ponownie wstawić
do piekarnika i dalej zapiekać do momentu zrumienienia się śmietany.

Ryba tak prządzona jest pyszna.Można ją przyządzać na kolację wigilijną lub podawać jako gorącą przystawkę.
Warto spróbować.
S M A C Z N E G O!!!!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s