Gulasz wieprzowy z dynia

Składniki

– 60 dag miesa wieprzowego na gulasz
– margaryna do smazenia
– 1 duza cebula
– pol kg dyni
– 2 zabki czosnku
– 2 łyżeczki curry
– sol, pieprz do smaku
– po 250 ml rosolu i bialego wina
– pół pęczka świeżego majeranku ( ew. suszony – niepełna łyżka )
– 2-3 marchewki
– 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Mięso pokroić w dużą kostkę i porcjami podsmażyć na margarynie.
Przełożyć na talerz.
Cebule i czosnek posiekac, zeszklic na tym samym tluszczu.
Dodać mięso i przyprawić sola, pieprzem i curry.
Podlać rosołem i winem. Dodać posiekany majeranek i dusić ok. 1 godz.

Dynie pokroic w kostke, marchewke w plasterki.
Warzywa dodać do gulaszu. Całość gotować jeszcze 10 min.
Ponownie przyprawić do smaku.

Gotowe danie posypać posiekana natka pietruszki.

Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s