Eleganckie kotlety z bekonem i suszonymi pomidoram

Składniki

kotlety:
8 plastrow poledwicy wieprzowej
8-16 plastrow bekonu (w zaleznosci od wielkosci kotlecikow)
bardzo drobno posiekane suszone pomidory w oleju
starty parmezan
bazylia
sol, pieprz

sos:
zabek czosnku
1 lisc laurowy
3 lyzki miodu
pol kostki bulionu wolowego rozpuszczonego w 400ml wody
cos do zageszczenia (maka, zagestnik)

dodatkowo: wykalaczki

Przygotowanie

Plastry dobrze rozbic, posolic, popieprzyc. Na kazdy kotlet ulozyc plaster bekonu a na niego wylozyc posiekane pomidory, parmezan i posypac bazylia.

Ciasno zwinac i spiac wykalaczkami. Smazyc na masle.
Gdy zawijasy beda juz dobrze podsmazone przygotowac bulion, do niego wrzucic rozgnieciony zabek czosnku, miod, lisc laurowy i wylac to wszystko na patelnie.

Dusic kotlety pod przykryciem na malym ogniu okolo 15 min, potem wyjac kotlety a sos zagescic.

SMACZNEGO! Na zdjeciu podane z makaronem z sosem z gorgonzoli.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s