Gulasz pikantny z wieprzowiny

Składniki

90 dag chudej wieprzowiny
2 średnie cebule
5 ząbków czosnku
1-2 ostre papryczki chili
2 puszki pomidorów
1 łyżeczka kminku
1 łyżka suszonego oregano
2 puszki czerwonej fasoli,
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Mięso pokroić w dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki chili. Smażyć około 6 minut, dodać mięso, pomidory (wraz z zalewą) i przyprawy. Przykryć pokrywką, dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Dodać osączoną z zalewy fasolę. Wszystko wymieszać i zagotować.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s