Smażone koperty z gruszkami

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)
1 /2 kg gruszek
1 opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki cukru kryształu
olej do smażenia (ok. 1/2 l)

Przygotowanie

Ciasto francuskie lekko rozmrozić, rozwałkować, pokroić w kwadraty. Gruszki obrać, pokroić w plasterki, każdy plasterek na 4 części. Na każdy kwadrat ciasta ułożyć 3-4 kawałki gruszek, posypać cukrem waniliowym, złożyć jak kopertę, brzegi skleić. Olej rozgrzać w rondlu. Koperty wrzucić na głęboki tłuszcz, smażyć 3-4 minuty. Ciastka wyjąć łyżką cedzakową, osaczyć na papierze kuchennym, posypać cukrem.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s