Ryż po meksykańsku II

Składniki

4 pomidory
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki ryżu
20 dag mięsa (wieprzowe albo piersi z kurczaka)
1/2 czerwonej papryki
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
szczypiór
sól
pieprz

Przygotowanie

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. połączyć je z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem i zmiksować na jednolita masę. Ryż moczyć godzinę w szklance zimnej wody. Nastepnie odcedzic i zeszklic na oliwie. Dodać do niego rozmiksowane pomidory z dodatkami i szklanke wody. Dusic pod przykryciem do całkowitego wchłoniecia wody. Mięso pokroić w cieńkie paski, paprykę w kosteczkę. Fasole i kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki połączyc z ryżem. Gotować około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypac posiekanym szczypiorkiem

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s