polewa na zimno

Składniki

3 łyżki cukru pudru
3 łyżki kakao
troszkę mleka
1/4 kostki masła lub margaryny

Przygotowanie

do rondelka lub miseczki wsypać kakao i cukier i dodac troszke mleka tak żeby zrobiła sie bardzo gęsta papka. masło lub margaryne roztopić w osobnym garnuszku i goraca wlewać do papki z kakaai cukru, mieszać aż tłuszcz sie wchłonie.

polewa jest rewelacyjna szybko sie ją robi.

jest bardzo smaczna i nadaje się do każdego ciasta i co ważne jest zimna więc można nią polewać masy i nie ma obawy że się będą rozpuszczały pod wpływem ciepła

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s