Rolada drobiowa w porach

Składniki

70 dag mielonego mięsa drobiowego
10 dag kremówki 36-proc.
5-6 łyżek tartej bułki
2 jajka
10 dag orzechów włoskich
1 papryka duży por

Dodatki:
1 l bulionu warzywnego,
sok z cytryny,
tymianek,
ól, pieprz

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek. Mięso wymieszać z żółtkami, ubitą kremówką i tartą bułką. Dodać pianę z białek. Doprawić tymiankiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Liście pora obgotować. Na kawałku gazy lub płótna ułożyć prostokąt z liści, tak aby na siebie zachodziły. Rozsmarować na nich farsz. Paprykę i orzechy posiekać i ułożyć na środku farszu. Zwinąć roladę. Owinąć gazą, obwiązać nicią. Zalać bulionem. Gotować na małym ogniu 45 minut

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s