Pieczony śledź w folii

Składniki

śledź, może być też filet z łososia, pstrąg,
koperek,
masło czosnkowe,
przyprawa do ryb,
cytryna,
sól, biały pieprz,
folia do pieczenia

Przygotowanie

Rybę umyć i wytrzeć, posypać przyprawami, posmarować masłem czosnkowym-rozetrzeć czosnek z solą i wymieszać z masłem. Nakropić sokiem z cytryny, można również na wierzch położyć plasterek z cytryny ( można zastąpić ćwiartkami jabłek z rozmarynem ). Tak przygotowaną rybę wkładamy na 1h do lodówki by przeszła smakiem z przypraw. Po upływie tego czasu wyjmujemy rybę i zawijamy ją w folię. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez około 30min. Podawać z ryżem z warzywami i surówką.
Smacznego!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s