Zakręcony krem brokułowy Mrruczki

Składniki

opakowanie zupy brokułowej winiary
brokuł
płatki migdałowe

Przygotowanie

1. Zawartosć torebki rozprowadzić w 500 ml zimnej wody
2. Postawić na ogniu i mieszać aż się zagotuje
3. Gotować na niewielkim ogniu stale mieszając
4. W międzyczasie opłukać brokuła, podzielić na cząstki.
5. Ugotować w dużej ilosci osolonej wody.
6. Przetrzeć do zupy “z papierka”, żeby zagęscić krem.
7. Nalać na talerze, tuż przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.
8. Wcinać ze smakiem :))

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s