Ciasto półkruche

Składniki

4 jajka
1 szk. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szk. mąki
0,5 szk. oleju
wiórki kokosowe

Przygotowanie

Jajka ubić wraz z cukrem. Następnie dalej ucierając dodawać mąkę, proszek do pieczenia, olej i na koniec wiórki kokosowe. Tak wyrobioną masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką foremki o wymiarach ok. 10 cm x 25cm, i wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika. Całość pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
Smacznego!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s