po prostu langosz

Składniki

pol kilo maki
40g drozdzy
szcypta soli,cukru
250ml cieplego mleka lub wody
lyzka oliwy

dodatki
co kto lubi najprostsza wersja keczup i ser zolty

pasta czosnkowa (wodnista)

4 zabki czosnku zmiazdzyc (utrzec)dodac do 4 lyzek roztopionego masla chwilke podsmazyc

Przygotowanie

1.robimy rozczyn (drozdze,szypta cukru,i 100ml cieplego mleka lub wody)odstawiamy 5 min w cieple miejsce.
2.do maki dajemy rozczyn, szczypte soli i lyzke oliwy i reszte mleka lub wody, wyrabiamy ciasto(jak za rzadkie dajemy maki jak za geste wody)
3.odstawiamy ciasto na 40min w cieple miejsce
4.z ciasta formujemy placki rozciagamy palcami
5.smazymy na patelni na glebokim oleju na zloty kolor.

wykladamy na papierowe reczniki zeby nie wsiakaly tluszczu

oblozenie smarujemy (pasta czosnkowa) jesli ktos nie lubi czosnku starczy keczupem i obkladamy serem i dajemy na minute do mikrofalowki aby ser sie roztopil mozemy serwowac z innym dodatkami np:gyrosem i salatka cebulka z pieczarkami z salami lub innymi wedlinami po prostu co kto lubi

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s