Makaron z twarogiem

Składniki

500 g makaronu (swiderki, kolanka itp. )
300 g twarogu
1 peczek koperku
3-4 cebule
olej do smazenia
sol, pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotowac. Cebule pokroic w kostke, usmazyc na oleju na zloty kolor. Twarog drobno pokruszyc. Twarogiem posypac ugotowany makaron, polac olejem z usmazona cebula i doprawic pieprzem. Podawac na goraco. Przed podaniem posypac posiekanym koperkiem.

SMACZNEGO !

Nie znam nazwy na to proste danie, znam je jednak z dziecinstwa i robie do tej pory. Danie mozna takze podawac z przesmazonym boczkiem, pokrojonym w kostke.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s