karkówka z ketchupem

Składniki

1 kg karkówki;
1 dżem lub powidła śliwkowe;
1 ketchup Kotlina zwykły (łagodny);
1 przyprawa delikat czerwony

Przygotowanie

dzień wcześniej do miski włożyć 1 ketchup, powidła+przyprawy i wszystko razem wymieszać. Nastepnie do tego wszystkiego dodac pokrojoną karkówkę. I wstawiamy na całą noc do lodówki, Piec na drugi dzień okolo 1,5h ( w zalezności jak pokrojona jest karkówka) 180oC – 200oC.

Potrawą tą robię zawsze na jakąś wiekszą imprezkę.

życzę smacznego!!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s