Buraczki z kapustą

Składniki

-1 kg buraczków czerwonych
-1 kg kapusty białej
-20 dag cebuli
ZALEWA:
-1,5 szkl wody
-1/2 szkl octu
-1 łyżka soli
-1 szkl cukru

Przygotowanie

Wszystkie składniki na zalewę zagotować i przestudzić. Buraczki umyć i ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i cebulę drobno pokroić.
Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać zalewą. Zostawić na ok. 2 godziny. Następnie włożyć do słoików. Gotować w słoikach 10 minut.

Z 1 porcji wychodzi ok. 6 słoiczków 1/2 l.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s