Pieczeń wieprzowa z grzybami

Składniki

1 kg mięsa wieprzowego,
1 średnia cebula,
0,5 l bulionu,
po pół łyżeczki kminku i majeranku,
sól, pieprz,
40 dag grzybów leśnych świeżych,
(lub 3 dag suszonych) olej lub inny tłuszcz

Przygotowanie

Mięso obwiązać grubą nitką nadając mu kształt, natrzeć solą i pieprzem, posypać majerankiem i kminkiem. Grzyby świeże umyć i pokrajać, suszone umyć, moczyć godzinę, majerankiem potem pokrajać. Ułożyć obok mięsa, podlać bulionem. Piec pod przykryciem 90 minut. Uwaga: do pieczeni podaje się sałatkę z czerwonej kapusty.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s