Chrust na piwie bardzo szybki

Składniki

2 czubate szklanki mąki
5 żółtek
1/2 szklanki piwa
szczypta soli
cukier puder z wanilią do posypania
olej do smażenia

1 szklanka = 250 ml

Przygotowanie

Przesiać mąkę do miseczki, dodać szczyptę soli, żółtka i piwo, jak najszybciej zagnieść ciasto, odstawić na 10 min, żeby odpoczęło. Wycinać paski, pośrodku każdego robić małe nacięcia, wywijać faworki. Smażyć na małym ogniu,na dobrze rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku, posypać pudrem z wanilią.

Szybki i smaczny chrust, polecam.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s