tortelini w bialym sosie

Składniki

Paczka tortelini, 1 lyzeczka utartego sera romano lub parmezan,1/2 litra smietanki 30%,szczypta vegety oraz posiekana zielona pietruszka lub bazylia.

Przygotowanie

Tortelini ugotowac w lekko osolonej wodzie i odcedzic(zostawic na sitku).Do glebszego naczynia(w ktorym sie nie przypali)wlac smietanke i doprowadzic do wrzenia.Gotowac na malym ogniu aby troche odparowala po czym dosypac utarty ser i vegete.Gdy sos zrobi sie nieco gesty,dodac ugotowane tortelini,i GOTOWE!!Najlepsze jast odrazu po przyzadzeniu czyli bardzo gorace.Posypac lekko zielenina.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s